GRADONAČELNIK NOVOG SADA URUČIO 25 KLJUČEVA STANARIMA Đurić: Veliki vid stambene podrške našim Novosađanima (FOTO)

Novosti onlajn

30. 08. 2023. u 16:38

GRADONAČELNIK Milan Đurić uručio je danas 25 ključeva stanarima koji su prema javnom pozivu za kupovinu stana u svojini grada Novog Sada danas prvi put kročili u svoje nove domove.

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА УРУЧИО 25 КЉУЧЕВА СТАНАРИМА Ђурић:  Велики вид стамбене подршке нашим Новосађанима (ФОТО)

Foto: Printskrin/Instagram/milandjuric_gradonacelnik

– Velika mi je čast da danas mogu sa svojim saradnicima da prisustvujem uručenju ključeva ljudima koji mogu po povlašćenim cenama da dobiju svoje stanove i time reše stambeno pitanje. U ovoj lameli 6 cena kvadrata biće 98.900 dinara sa PDV-om. Komisija formirana od strane grada odlučivala je o podnetim prijavama, kojih je bilo 292, a radi se o stanovima za dvočlane i tročlane porodice. Budući stanari će na 240 mesečnih rata moći da otkupljuju ove stanove, a nakon 5 godina od otplate stanove će moći da prodaju i verujem da je ovo jedan veliki vid stambene podrške našim Novosađanima. Želim ovim ljudima puno sreće i uspeha u novim stanovima – rekao je gradonačelnik Đurić.

On je takođe istakao da Komisija grada Novog Sada pregleda prijave sa konkursa za lamelu broj 5, na koju je pristiglo 538 prijava, a deliće se takođe 25 stanova. Njihova cena po kvadratu biće 116.900 dinara. Đurić je dodao da se nada da će uskoro raspisati i javni poziv za lamelu broj 4 u kojoj će se graditi 74 nova stana.

Stanari zgrade u Ulici Somborska rampa broj 22 nisu mogli da sakriju svoje oduševljenje, a ekipa našeg portala pitala je jednu od sugrađanki koliki značaj ovo predstavlja za nju.

– Tročlana smo porodica i već tri decenije smo podstanari, stoga samo zaista veoma zahvalni Gradu Novom Sadu što nam je omogućio da posle toliko vremena dođemo do svog krova nad glavom. Naš stan ima 43 kvadratnih metara, a ovo je za nas veliki dan – rekla je stanarka.

BONUS VIDEO: PREMIJERKA U NOVOM SADU - Brnabić počela obilazak područja pogođenih nevremenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu