Narodna kuhinja u Subotici sutra počinje sa radom

J. L.

31. 08. 2023. u 14:46

Posle letnje pauze, Narodna kuhinja u Subotici od 1. septembra počinje sa podelom kuvanih obroka za 1.200 korisnika, od kojih je a 317 mališana.

Народна кухиња у Суботици сутра почиње са радом

Foto N. Živanović

Programom Narodne kuhinje pokrivene su 34 mesne zajednice i to na 30 punktova. U saradnji sa Centrom za socijalni rad sve liste su pregledane i ažurirane, sve je spremno da se počne sa radom. Obroci će se deliti po ustaljenom vremenu i na već poznatim punktovima, počev od sutra.

 Sutra će 1.050 korisnika dobiti svoje tople obroke, dok će preostalih 150 koji su po salašima oko Subotice svoje pakete sa prehrambenim artiklima dobiti u toku naredne nedelje.

– Uspeli smo da zadržimo kvalitet obroka koji smo imali i do sada, pola litra kuvanog obroka, pola vekne hleba po glavi, što svaki korisnik može da preuzme u svojoj mesnoj zajednici. Ono što je bitno pomenuti je da su i dalje najveća dva donatora Crveni krst Srbije i Crveni krst Vojvodine, koji dostavljaju namirnice koje čine osnovu obroka, dok Gradska uprava sa 34, 6 miliona dinara na godišnjem nivou pokriva program Narodne kuhinje - kažu u Crvenom krstu Subotice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)