BOLJI USLOVI ZA ŽIVOT: Investiciono "umivanje" zgrada za socijalno stanovanje u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

08. 09. 2023. u 18:49

Za investiciono i tekuće održavanje ukupno šest zgrada namenjenih socijalnom stanovanju sa ukupno 143 stanova neprofitnog zakupa u kraljevačkim naseljima Beranovac i Ribnica, iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno je više od 3,5 miliona dinara.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ: Инвестиционо умивање зграда за социјално становање у Краљеву

GU u Kraljevu

Tako su, prvi put od završetka izgradnje sredinom prve decenije ovog veka, na ovim stambenim objektima preduzeti značajniji građevinski i drugi radovi koji bi korisnicima stanova trebalo da obezbede bolje i komfornije uslove za život.

- Obavljaju se molersko-farbarski, keramički, krovno-pokrivački, limarski i bravarski radovi, kao i radovi na izolaciji jedne terase. Sve ide po ugovorenoj dinamici, a kompletan nadzor obavlja JP „Gradsko stambeno“ - kaže Saša Kontić, direktor ovog preduzeća.

GU u Kraljevu

 

Kraljevo je, podsećamo, jedan je od sedam gradova u Srbiji u kojima je kroz Program stanovanja i trajne integracije izbeglica, realizovana izgradnja stambenih zgrada uz donaciju UN Habitata, Vlade Italije i lokalne samouprave. Za izbeglice iz BiH i Hrvatske, kao i raseljena lica sa Kosova i Metohije, u naselju Beranovac izgrađene su najpre tri stambene zgrade sa 76 stanova koje su useljene 2007. godine, a nakon toga, 2009. još dve sa 60 stanova uz donaciju humanitarne organizacije „Help“. U naselju Ribnica 2016. sagrađena je zgrada sa sedam stanova za socijalno ugroženo stanovništvo.

GU u Kraljevu

 

- Uložićemo još finansijskih sredstava kako bismo korisnicima ovih stanova omogućili život dostojan čoveka – poručio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva obilzeći radove. - Moramo biti sposobni da čujemo kritiku da bismo znali kako da pomognemo. Samo zajedničkim radom možemo da doprinesemo boljem životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)