ULIVAO JE NADU U BOLJE SUTRA: U Zrenjaninu se održava tribina o prerano preminulom Aleksi Dragašu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

18. 09. 2023. u 18:47

TRIBINA "Aleksa", o Aleksi Dragašu iz Zrenjana, održaće se u utorak 19. septembra u Kulturnom centru u Zrenjaninu.

УЛИВАО ЈЕ НАДУ У БОЉЕ СУТРА: У Зрењанину се одржава трибина о прерано преминулом Алекси Драгашу

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Kroz dobre primere, kao što je Aleksa Dragaš dobri momak i odličan učenik Zrenjaninske gimnazije, prirodno matematičkog smera i jedan od najboljih pitomaca 138 klase Vojne akademije u Beogradu, oficir Vojske Srbije, uspešan sportista, reprezentativac Vojske Srbije u pentatlonu i birac i optimista do poslednjeg dana života.

-  Upravo primer koji tražimo za našu decu kad počinju svoj životni put, Aleksa je neko ko je ulivao nadu u bolju budućnost svojim iskrenim stavovima o životu, vrednostima koje je beskompromisno branio i zastupao da se samo marljiv rad, trud, znanje isplate - poručuje moderator tribine Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra u Zrenjaninu.

Prstojević napominje da će kroz diskusiju sa sagovornicima pokušati da dođe do odgovora za roditelje, učenike, prosvetne radnike ko treba da bude primer deci i koje vrednosti su za njih prihvatljive.

Na tribini će govoriti Nikola Milanović, iz 138. klase Vojne akademije, Predrag Lekanić, profesor na Vojnoj akademijii i Igor Micov, profesor istorije u Zrenjaninskoj gimnaziji.

KCZ

Aleksa Dragaš je prošle godine izgubio životnu bitku. Dve godine se borio sa karcinomom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove