BICIKLI NA ULICAMA NOVOG SADA: Obeležen Svetski dan bez automobila

Tanjug

22. 09. 2023. u 19:56

SVETSKI dan bez automobila obeležen je danas u Novom Sadu tradicionalnom akcijom vožnje bicikala poznatije kao "Kritična masa".

БИЦИКЛИ НА УЛИЦАМА НОВОГ САДА: Обележен Светски дан без аутомобила

Foto:J.S.

Vožnji se priključio i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, koji je istakao da se Evropska unija i Srbija zajednički trude da zagovaraju zelenu inicijativu, čemu doprinosi i biciklizam.

- Ovo je deo naše zajedničke borbe za održivost i borbu protiv klimatskih promena, koje su među izuzetno značajnim pitanjima s kojima se suočavamo, a transport spada u tu temu. Kako radimo na održivosti u vezi s mobilnošću, naši napori se odnose i na ono što treba da učinimo da transport i mobilnost, kao i povećanje zelene agende budu sve bolji - kazao je Žiofre.

BONUS VIDEO:

ĐOKOVIĆ IZNENADIO ŠETAČE: Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove