DUH ZEMLJE IZLAZEĆEG SUNCA: U Vrnjačkoj Banji održana manifestacija "Dani japanske kulture"

G. ĆIROVIĆ

24. 09. 2023. u 13:29

Sa ciljem da se građanima i gostima Vrnjačke Banje približi kultura, tradicija, istorija i umetnost Japana, zemlje izlazećeg sunca, ponosnog naroda, samuraja, trešnjinog cveta i budućnosti, u prestonici srpskog turizma održana je dvodnevna manifestacija pod nazivom „Dani japanske kulture“.

ДУХ ЗЕМЉЕ ИЗЛАЗЕЋЕГ СУНЦА: У Врњачкој Бањи одржана манифестација Дани јапанске културе

Opština Vrnjačka Banja

U „Japanskom vrtu“ koji oplemenjuje centralni banjski park ovu manifestaciju otvorili su predsednik vrnjačke opštine Boban Đurović i ambasador Japana u Srbiji Akiro Imamura.

- Srpski i japanski narod povezuje uzajamna solidarnost, poštovanje prema kulturi, istoriji i tradiciji. Obe zemlje čuvaju nacionalni identitet, ali i napreduju u ekonomskom smislu - rekao je, pored ostalog, ambasador Imamura zahvalivši svima koji promovišu kulturu i tradiciju Japana u Vrnjačkoj Banji.

Opština Vrnjačka Banja

 

Posetioci su bili u prilici da pogledaju izložbu bonsaija i radionicu origamija, kao i izložbu fotografija prof. dr Dragane Mitrović „Boje Japana“, projekciju filma „Tatina kutija za ručak“ i izložbu knjiga i stripova japanskih autora u ovdašnjoj biblioteci. Osim toga, upriličeno je i predavanje „Japan danas“ na kojem su govorili Šinada Teruhika, ambasador Japana u penziji i dr Dragana Mitrović, profesorka na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!