PARAĆINAC NA MEĐUNARODNOM POLUMARATONU U PULI: Istrčao kilometre, pa posetio Srpski kulturni centar (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 09. 2023. u 12:21

NASTAVLjAJUĆI učešće na trkama u svrhu promocije svog grada, Paraćinac Saša Petrović učestvovao je ovog vikenda na Međunarodnom polumaratonu u Puli (Istra), među 1.500 takmičara iz 28 zemalja.

ПАРАЋИНАЦ НА МЕЂУНАРОДНОМ ПОЛУМАРАТОНУ У ПУЛИ: Истрчао километре, па посетио Српски културни центар (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Nakon istrčana dva kruga oko grada i kraja polumaratona u čuvenoj pulskoj areni, profesor Petrović posetio je Srpski kulturni centar, odnosno Zajednicu Srba u Puli, gde je prisustvovao izložbi fotografije.

Petrović naglašava da u Istri živi preko 9.000 Srba, te da je srpska zajednica veoma aktivna.

- Svoju osnovnu misiju očuvanja srpske kulturne autonomije ostvaruju kroz organizacije u većim gradovima, kao što su Pula, Rovinj, Poreč, Umag, Labin... Inače, u Puli od 2014. godine deluje Srpski kulturni centar, a poslednje četiri godine tu je i škola pravoslavne veronauke – napominje paraćinski profesor i dodaje da je u Srpskom kulturnom centru razgovarao o mogućoj njihovoj saradnji sa Paraćinom kroz promocije knjiga, izložbe, razmenu učenika i slično.

Foto: Privatna arhiva

Poseta Srpskom kulturnom centru

Uz druge autentične darove iz Paraćina, Petrović je svojim domaćinim poklonio i svoju knjigu koja je upravo izašla iz štampe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo