“RESAVSKA ČAROLIJA“: Pozorišni festival u Despotovcu u okviru Dečije nedelje

Z. GLIGORIJEVIĆ

26. 09. 2023. u 13:17

Festival dečijih pozorišta „Resavska čarolija“, kao i prošle godine, biće održan u okviru “Dečije nedelje” od 2. do 6. oktobra.

“РЕСАВСКА ЧАРОЛИЈА“: Позоришни фестивал у Деспотовцу у оквиру Дечије недеље

Foto:Centar za kulturu Despotovac

Festival je takmičarskog tipa. U okviru četiri takmičarska dana nastupiće pozorišta iz Smedereva, Petrovca na Mlavi, Sivca i Smederevske Palanke, a poslednje večeri festivala u čast nagrađenih nastupiće pozorište iz Krnjeva.

U ponedeljak, 2. oktobra u 19 sati Pozorište “Kreativni haos” iz Smedereva predstaviće se predstavom „Lov na čudovišta“, po tekstu i režiji Ivana Bajčića, u utorak 3. oktobra, na programu je KPC Petrovac na Mlavi, Dečija scena pozorišta „Dragoslav Milosavljević Gula“ i predstava „Pepeljuga“ po tekstu Radomira Rade Vukotića, u režiji Nikole Ugrinovića, u sredu, 4. oktobara, Dom kulture Sivac, Dečija scena dramske sekcije „Velimir Sandić Veljko“ Sivac odigraće predstavu „Izgladneli vuk“ po tekstu i u režiji Miloša Miloševića Šike, u četvrtak, 5. oktobra, a KUD „Abrašević“ Dramski studio Medenjaci, Smederevska Palanka odigraće predstavu „Drama o drami“, po tekstu Tode Nikolića, režija i adaptacija Rade Mihailović.

Dodela nagrada i predstava „Bajka o bajkama“, KUD „Obilić“ Krnjevo, po tekstu Jasmine Stanković Amadei, režija i adaptacija Goran Lekić, biće u petak, 6. oktobra.

Sve predstave počinju u 19 sati.

Organizator festivala je Centar za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ u saradnji sa opštinom Despotovac i Ministarstvom kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo