MALIŠANI UŽIVALI U BOGATOM PROGRAMU : Nizom aktivnosti obeležena „Dečja nedelja“ u opštini Titel

S. BAJIĆ

07. 10. 2023. u 18:43

“VELIKO srce dece Srbije“, slogan je ovogodišnje manifestacije „Dečja nedelja“, koja se od 3. do 8. oktobra održava u svim mestima opštine Titel, u Vilovu, Loku, Mošorinu, Gardinovcima i Šajkašu.

МАЛИШАНИ УЖИВАЛИ У БОГАТОМ ПРОГРАМУ : Низом активности обележена „Дечја недеља“ у општини Тител

S.B.

 Nedelja posvećena mališanima, startovala je 3. oktobra u Titelu, gde je najpre upriličen Sportski dan za decu iz Predškolske ustanove „Plavi čuperak“ kao i organizovanom posetom Specijalnom rezervatu prirode „Titelski breg“ . za učenike osnovne škole „Svetozar Miletić“.

Tom prilikom, za mališane je u Skupštinskoj sali titelske opštine prijem upriličio Dragan Božić, predsednik Opštine Titel.

- Program „Dečje nedelje“ podrazumeva dodatnu organizaciju manifestacija namenjenih najmlađima, od školskih predstava, drušenja na sportskim terenima, zabavnih sadržaja ali i edukativnih poseta značajnih lokaloteta. Recimo, u Šajkašu je u okviru programa na glavnom trgu organizovana i akcija podrške i pomoći deci sa Kosova i Metohije- kaže Božić.

Ove godine, opština Titel je za učenike osnovnih škola, „Isidora Sekulić“ u Šajkašu, koje ima i istureno područno odelenje u Mošorinu i „Svetozar Miletić“ u Titelu, čije su područne škole u Loku, Gardinovcima i Vilovu, izdvojila pola miliona dinara.

Članovi biblioteke

UČENICI osnovnih škola su u okviru „Dečje nedelje“ posetili i Ustanovu za zaštitu prirode „Titelski breg“ i Narodnu biblioteku „Stojan Trumić“ u Titelu. Tom prilikim, učenici prvog razreda su po tradiciji dobili na poklon članske karte biblioteke.

- Ove godine u prvom planu manifestacije su razvoj empatije, vršnjačke i međugeneracijske solidarnosti i daljoj izgradnji sigurnog društvenog okruženja koje podržava vrednost tolerancije- kažu organizatori „Dečje nedelje“ u Titelskoj opštini.

- Sredstva su namenjena za kupovinu lap topova i potrebnih sportskih rekvizita. Takođe, prva faza rekonstrukcije zgrade predškolske ustanove u Šajkašu je pri kraju, a sredstva su obezbeđena iz kapitalnih investicija. Recimo samo da je 130 mališana na čekanju za vrtić. Inače, u našoj opštini, koja podržava vaspitače, svako selo ima po jedan vrtić „Plavi čuperak“- kaže Božić.

„Dečija nedelja“, posvećena unapređenju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kojem deca mogu razvijati sve svoje potencijale, potvrđena je raznovrsnim aktivnostima i sadržajima u opštini Titel. Tako su mališani, pored njima primerene predstave “Kapetan i morsko čudo“, novosadskog “Pozorišta iz kofera“, koja je odigrana u svim opštinskim mestima, imali priliku da organizovano posete „Titelski berg“.

- Mališani su uživali u Specijalno rezervatu prirode na najlepšem vidikovcu „Kalvarija“, upoznali se sa svojom okolinom i u posebnoj školi u prirodi, učili na terenu- kaže Aleksandra Nikolić iz Specijalnog rezervata prirode „Titelski breg“.- Videli su na licu mesta šta je ušće, na ušću Begeja u Tisu, gde je Banat, gde Bačka i Srem, šta je „lesni plato“, sličnosti i razlike i sveukupno, kako bi trebalo da se ponašamo u prirodi. Takođe, dobijali su i rešavali zadatke na licu mesta, imali zanimljivu nastavu i zabavu u prirodi.

Foto Novosti

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima