PROSLAVILI ZLATNU, NA REDU DIJAMANTSKA SVADBA: Borivoje i Dragica Jevtić pola veka žive u ljubavi i slozi i odaju svoj recept trajanja (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 11. 2023. u 17:43

TROJE dece, šestoro unučadi i zasad, jedno praunuče, životni je bilans Borivoja Jevtića (71) i dve godine mlađe Dragice, koji su tačno pet decenija proveli zajedno u ljubavi i slozi.

ПРОСЛАВИЛИ ЗЛАТНУ, НА РЕДУ ДИЈАМАНТСКА СВАДБА: Боривоје и Драгица Јевтић пола века живе у љубави и слози и одају свој рецепт трајања (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

 Bračni par iz malog sela Klačevica, nadomak Paraćina, ovih dana proslavio je zlatnu svadbu, u prisustvu svojih potomaka i uz nezaobilaznu slavljeničku tortu. U eri društvenih mreža njihov bračni jubilej nije mogao ostati nezapažen, pa smo sa Borom, „glavom“ ove srećne porodice, popričali malo o  njihovom receptu za dug  zajednički život.

Za početak, otkrio nam je „tajnu“ da se sa izabranicom srca svoga znao još od malih nogu. Klačevica je baš malo selo i svako svakog poznaje, svi su komšije. Sa Dragicom se od deteta družio, a kasnije su počeli da se „zagledaju“. Venčali su se čim je Bora došao iz vojske. Imao je tada 21, a ona 19 godina.

- Rasli smo zajedno, odmalena. Nekako je sve došlo prirodno i bračni život je krenuo. Dobili smo Žaklinu, Kristinu, pa Dalibora.  Od starije ćerke imamo dva unuka, a stiglo nam je i prvo praunuče. Mlađa ćerka nam je podarila unuku i unuka, koji su takođe već završili škole. Sin Dalibor je na radu u Nemačkoj, ima ćerku i sina. Što bi se reklo, velika smo familija – priča, dobro raspoložen, Borivoje.

U penziju je otišao sa 43 godine radnog staža, od kojih je 38 proveo u „Srpskoj fabrici stakla“. Penzionisao se par meseci pre nego što je u SFS otvoren stečaj 2017. godine.  Dragica je takođe jedno vreme radila u staklari, a potom i u klačevačkoj osnovnoj školi. Danas su oboje penzioneri, u punom zdravlju i snazi, pa i dalje aktivno unapređuju svoje domaćinstvo.

POLA VEKA BEZ VEĆIH SVAĐA

Živeti zajedno  pet decenija nije nimalo jednostavno, a Bora i Dragica sve to vreme, tvrde, nisu imali nijednu ozbiljniju trzavicu. Srećni su i što su oboje zdravi, pa za deceniju planiraju dijamantsku svadbu. Palo je obećanje da će i „Novosti“ pozvati.

- Decu smo izveli na put, iškolovali, zaposlili... A još se volimo kao na početku.

Za proslavu pola veka braka naručili su tortu na kojoj je pisalo: pedeset godina ljubavi. Ljubav i jeste najvažniji uslov za srećan brak – tvrdi naš sagovornik. Od ostalih „sitnica“ važni su razumevanje, tolerancija i kompromis.  Bez tih stvari nema zajedništva i sloge. A kod Jevtića, znalo se. Ako se u nečemu nisu složili odmah, razgovarali su i pregovarali sve dok ne bi pronašli za oboje prihvatljivo rešenje.

„Sloga kuću gradi“, pa i brak Jevtićevih. Uostalom, objašnjava Borivoje, vremena i nije bilo previše za neko neslaganje jer - posle redovnog posla - u seoskom domaćinstvu obaveza je napretek. A tako je i sada mada su penzioneri. Još uvek obrađuju baštu, neguju voćnjak, paze stoku...  Z. RAŠIĆ

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!