NAGRADA NESTOR DIMITRIJEVIĆ: Sedam dobitnika novoustanovljenog priznanja u oblasti obrazovanja

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

16. 10. 2023. u 17:34

NAGRADA Nestor Dimitrijević, koja se ove godine prvi put dodeljuje zaslužnima za izuzetan doprinos u obrazovanju, dodeljena je prosvetnim radnicima iz Zrenjanina, u baroknoj sali Gradske kuće.

НАГРАДА НЕСТОР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Седам добитника новоустановљеног признања у области образовања

B. Grujić

Nagradu su dobili iz oblasti predškolskog obrazovanja Lidija Kevrešan i Maja Šujica, nastavnik razredne nastave u osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš, profesor Vesna Petrović i Ivana Šuput iz osnovne škole dr Boško Vrebalov iz sela Melenci.

Priznanje je pripalo i profesorima zrenjaninske gimnazije Aleksandri Subotić i Ediju Daruši i profesorki Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin, prof. dr Jeleni Stojanov.

Podsetimo, Velikobečkeračanin, Nestor Dimitrijević (1782- 1856) u Velikom Bečkereku bio je trgovac i srpski dobrotvor, te osnivač svoje zadužbine pri Matici srpskoj, za školovanje siromašnih i vrednih učenika i studenata. Finansijski je pomogao i usavršavanje sugrađana, Emila Gavrila i Aleksandra Sandića.

- Veoma sam ponosan što je ustanovljena i ova nagrada, jer tako gajimo kulturu sećanja prema slavnim i humanim sugrađanima - istakao je gradonačelnik Simo Salapura kojem je, kao i Školskom odboru i kompletnoj lokalnoj samoupravi, zahvalio profesor filozofije u Zrenjaninskoj gimnaziji, Edi Daruši.

Neposredno pre svečanosti, u Aleji zaslužnih građana, u Karađorđevom parku, kraj obnovljene biste Nestora Dimitrijevića položeno je cveće, a nagrada sa njegovim imenom dodeljivaće se tradicionalno, svake naredne godine - polovinom oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)