DAR MINISTARSTVA SPORTA I FSS: Fudbalski klubovi iz somborskih sela dobili vrednu opremu

J. L.

17. 10. 2023. u 16:22

FK „Dinamo 1923“ iz Bačkog Brega i FK „Jedinstvo 1947“ iz Koluta, malih somborskih sela, dobili su lopte za fudbal, novi dresovi, štucne i rukavice, dar Ministarstva sporta i Fudbalskog saveza Srbije.

ДАР МИНИСТАРСТВА СПОРТА И ФСС: Фудбалски клубови из сомборских села добили вредну опрему

foto: Grad Sombor

Državni sekretar Kešelj je tokom posete razgovarao sa fudbalerima i trenerima o postignutim uspesima do sada i naporima koje ulažu kako bi opstali kao klub i sportska porodica, zahvaljujući kojoj su Brežani proslavili sto godina od osnivanja.

-Čestitam Fudbalskom klubu „Dinamo 1923“ sto godina postojanja, što čini tradiciju kojom malo klubova u Srbiji može da se pohvali. U Vladi Republike Srbije ne postoje mali ili veliki klubovi i nastavićemo da obilazimo sve sportske klubove i da im pomognemo da se igraju i takmiče - Marko Kešelj, državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine.

Fudbalskim klubovima će ova donacija opreme itekako značiti.

- Drago mi je što se svi zajedno trudimo da pored klubova u gradu, pomažemo klubove i u seoskim sredinama. Grad Sombor je u 2023. godini izdvojio više od 64 miliona dinara za oblast sporta u vidu ulaganja u sportsku infrastrukturu i edukaciju sportista, kao i dodelu sportskih stipendija. Nastavićemo sa ulaganjem u sportske objekte i opremu u našem gradu kako bi svi mogli da imaju uslove kakve i zaslužuju - kaže gradonačelnik Antonio Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)