KOLEGE I KINEZI PRVI POMOGLI NA ZGARIŠTU: Požar u domaćinstvu Čokanovića kod Bora

S. M. JOVANOVIĆ

27. 10. 2023. u 07:09

PORODICA Čokanović iz Metovnice kod Bora, u noći između 23. i 24. oktobra, ostala je bez celokupne poljoprivredne mehanizacije, ali i skladišta hrane za domaćinstvo i za stoku.

КОЛЕГЕ И КИНЕЗИ ПРВИ ПОМОГЛИ НА ЗГАРИШТУ: Пожар у домаћинству Чокановића код Бора

Foto: Privatna arhiva

Požar je "progutao" većinu onoga što su godinama sticali, a u sanaciju štete od nekoliko desetina hiljada evra prve su priskočile kolege i kineska kompanija u kojoj radi sin domaćina Jovana, Negoslav.

- Plamen je suknuo zbog pucanja sijalice u pomoćnom objektu, pa je vatra zahvatila i fasadu i izolaciju porodičnog doma, ali su roditelji na vreme izašli napolje, a širenje ka mojoj kući sprečili su borski vatrogasci, koji su intervenisali neprekidno, od ponoći do pet sati izjutra - veli Negoslav.

Foto: S.M.Jovanović

 

Njegovi prijatelji, ali i poslodavac odmah su reagovali, te dostavili namirnice i doveli mehanizaciju da što pre raščiste zgarište.

Foto: S.M.Jovanović

 

- Radi se o nadzorniku radionice u našem građevinskom sektoru, koji je deo tima, pa ćemo učiniti sve što je moguće da pomognemo njemu i njegovoj porodici. Pričinjena šteta je velika, ali može da se nadoknadi i najvažnije je da niko nije povređen. Namirnice smo već obezbedili, kolege su tu sa mehanizacijom, kamionom i kombinjerkom da im pomognu da se prostor raščisti, a organizovali smo se i da sakupimo novčanu donaciju, jer je njima svaka pomoć dobrodošla. Na nas uvek mogu da računaju - poručuje Vu Janhui, zamenik rukovodioca Službe za površinske radove u kompaniji "Srbija Ziđin majning".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!