PARAĆINU JOŠ JEDNA SEOSKA KUĆA: Potpisan ugovor, u Drenovcu krov za Anđelu i Srđana

Зорана Рашић
Zorana Rašić

31. 10. 2023. u 20:39

MEĐU ugovorima potpisanim juče u Ministarstvu za brigu o selu nalazi se i ugovor sa Opštinom Paraćin o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće, sa okućnicom, za Anđelu Urošević i Srđana Pantića.

ПАРАЋИНУ ЈОШ ЈЕДНА СЕОСКА КУЋА: Потписан уговор,  у Дреновцу кров за Анђелу и Срђана

Foto: Privatna arhiva

Kuća se nalazi u selu Drenovac i to je po redu 26. dobijena kuća na teritoriji opštine Paraćin po javnim konkursima koje sprovodi već treću godinu Ministarstvo za brigu o selu .

- U centralnoj Srbiji ovo je najveći broj kuća, a pored tih 26, u obradi su još dve za koje očekujemo pozitivan odgovor. Inače, Opština Paraćin i u narednoj 2024. godini sarađivaće sa Ministarstvom za brigu o selu, a kada je ovaj program u pitanju najavljen je novi konkurs – kaže Tomislav Cvetković iz Opštinske stambene agencije, koja pruža veliku podršku građanima zainteresovanim da na ovaj način, uz bespovratna sredstva države, reše svoje stambeno pitanje.

A kada je o seoskoj kući namenjenoj Anđeli i Srđanu reč, potpisivanje kupoprodajnog ugovora sa prodavcem u zgradi Opštine i u prisustvu notara, očekuje se čim „legnu“ odobrena državna bespovratna sredstva u vrednosti od 1.158.942 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)