DA PRIVUKU DECU: Mali sajam sporta drugi put održan u Kikindi

R. Š.

31. 10. 2023. u 16:50

MINISTARSTVO omladine i sporta, Sportski savezi Srbije i Kikinde i lokalna samouprava organizovali su „Mali sajam sporta“, koji je drugi put održan u ovom banatskom gradu.

ДА ПРИВУКУ ДЕЦУ: Мали сајам спорта други пут одржан у Кикинди

Foto: Grad Kikinda

Okupio je oko 300 učesnika iz 70 klubova, sa osnovnim ciljem da animiraju što više dece da se bave sportom. Ovakav sajam održava se godišnje u nekoliko gradova u Srbiji. U Kikindi prvi put pre četiri godine i ponovo sada.

- Ovo je grad koji ima bogatu sportsku istoriju i mnogo klubova. Na sajmu je bilo mnogo dece koja nisu dovedena radi pokazivanja, nego očigledno vežbaju, jer se po pokretima i sportskoj tehnici vidi da su u sistemu treninga. Kikinda je grad sporta koji ulaže značajna sredstva u sport i ima dugogodišnju istoriju sporta - rekao je ministar sporta Zoran Gajić.

Manifestaciju je otvorio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, osvajač zlatnih medalja u rvanju na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama:

- U Kikindi se mnogo ulaže u sport, što se i vidi po masovnosti manifestacije. Srbija ima svetlu budućnost u sportu, dok god se bude ulagalo u infrastrukturu i sportiste, jer je to najbolja investicija koja se uvek isplati – rekao je Štefanek.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač rekao je da grad želi da svim mališanima omogući da se bave sportom i da treninzi svima budu dostupni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)