ĐACIMA ZABRANJEN MOBILNI: Nove mere u OŠ "Sveti Sava" u Subotici

J. LEMAJIĆ

03. 11. 2023. u 13:30

OD početka meseca, u OŠ "Sveti Sava" u Subotici zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona tokom celog boravka.

ЂАЦИМА ЗАБРАЊЕН МОБИЛНИ: Нове мере у ОШ Свети Сава у Суботици

foto:J.L.

Kako objašnjavaju u školi, mobilnih telefona nema, ne samo tokom nastave, već tokom kompletnog boravka. Telefon se predaje na ulasku i detetu se vraća nazad tek po završetku nastave.

- Za niže razrede su zadužene učiteljice, koje će na početku nastave odlagati mobilne telefone u svoj ormar u učionici i davaće ih na kraju dana. Đaci viših razreda telefone će davati nastavniku koji drži prvi čas, koji će kutije za odlaganje telefona zaključavati u zbornici. Telefone će deci vraćati nastavnik koji im drži poslednji čas i to pet minuta pre zvona za kraj časa - objašnjava Miroslav Cicmil, direktor Osnovne škole "Sveti Sava".

Inicijativa za zabranu potekla je od nastavnog osoblja, koje je mobilne telefone prepoznalo kao jedan od glavnih problema u obrazovnom i vaspitnom procesu. Podrška je stigla i od Saveta roditelja.

Više učenja i druženja

I OŠ "Žarko Zrenjanin" u Apatinu zabranila je upotrebu mobilnih telefona. Od 1. novembra škola bez mobilnih telefona, više učenja i druženja! U toku prethodne i ove školske godine sprovedena je anketa među roditeljima svih učenika. Njihovom odlukom od 1. novembra stupila je na snagu zabrana.

- Na prvom mestu očekujemo povećanje koncentracije dece na časovima, veće interesovanje za nastavnu jedinicu koja se obrađuje, bolju međusobnu komunikaciju, ali i manje zloupotrebe mobilnih telefona - za međusobno ismevanje, nipodaštavanje... - kaže direktor.

Od zabrane su izuzeti jedino đaci iz Ruske Federacije, jer su im neophodni za prevod i mogu ih koristiti u svrhu nastave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)