DANAS JE DAN PROSVETNIH RADNIKA: Najbolji po prvi put dobijaju nagrade

S.BABOVIĆ

08. 11. 2023. u 10:26

SVI đaci iz Trstenika, ali i njihovi nastavnici koji su im pomogli da osvoje jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, biće nagrađeni sa po 10.000 dinara.

ДАНАС ЈЕ ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА: Најбољи по први пут добијају награде

Foto: S. Babović

Ovu odluku doneo je Privremeni organ opštine na osnovu ranijeg predloga o nagrađivanju učenika i profesora na takmičenjima, koja su propisana kalendarom Ministarstva prosvete. U lokalnoj samoupravi napominju da je ovaj potez motivisan željom da se nagrade trud, odricanja i rezultati đaka i prosvetnih radnika, koji upravo danas obeležavaju svoj Dan.

Novčane nagrade dobiće 14 profesora i 14 učenika. Isplata će se odvijati po spiskovima, koji se dostavljaju iz škola na teritoriji Trstenika.

U opštini podsećaju da su na početku školske godine sa po 10.000 dinara podržali i porodice učenika od 1. do 8. razreda svih osnovnih škola, kako bi pomogli roditeljima u rasterećenju troškova u prvim danima školovanja dece. 

Fond za mlade talente u Trsteniku već godinama pomaže srednjoškolce, studente, studente master studija i doktorande isplatom mesečnih stipendija od 6.000 do 10.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)