TRI DANA DŽEZA U KIKINDI: Počinje internacionalni džez i bluz festival

R. Š.

10. 11. 2023. u 19:31

Od večeras do nedelje Kikinda će biti u znaku džez i bluz muzike, jer se održava 21. Internacionalni festival posvećen ovoj muzici.

ТРИ ДАНА ЏЕЗА У КИКИНДИ: Почиње интернационални џез и блуз фестивал

Foto: privatna arhiva

Nastupiće muzičari iz Španije, Italije, Ukrajine, Severne Makedonije i naše zemlje.

U klubu ''Pab'' večeras će svirati bluz bend ''The Baswing'' iz Novog Kneževca, a potom ''Loup-garou'' iz Beograda. Sutra u 18 sati je promocija knjige ''Treća strana ploče'', Petra Pece Popovića, a potom će u Narodnom pozorištu, od 21 sata, nastupiti italijansko - španski sastav ''Ermanno Panta Trio'' i ukrajinsko - srpski ''Max Kochetov kavrtet''. U nedelju će publika čuti sastav ''Kvintet-o'', Filharmonije iz Skoplja, a na samom kraju sviraju ''Ćale i svatovi'' iz Beograda i Valjeva. Organizator festivala je Udruženje ''Music Fan-Ton''.

Internacionalnibluz i džez festival u Kikindi nastao je pre 21 godinu iz malih klupskih svirki memorijalnog karaktera, jer su se muzičari i prijatelji okupljali u znak sećanja na rano preminulog Gezu Balaža. Polako je bilo sve više publike, pa se menjalo i mesto održavanja, tako da je ubrzo nastao festival na kojem su za dve decenije trajanja nastupali vrhunski muzičari i izvođači poput: Ane Popović, Vasila Hadžimanova, Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček, „Divanhane“ i mnogih drugih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)