PROSTOR ZA MLADE: Somboru priznanje za Omladinski centar u Kljajićevu

J. L.

15. 11. 2023. u 16:50

Na konferenciji „JLS po meri mladih“ polaznicama programa obuka „Participacija mladih u ruralnim sredinama“ dodeljeni su sertifikati.

ПРОСТОР ЗА МЛАДЕ: Сомбору признање за Омладински центар у Кљајићеву

foto: Grad Sombor

Tom prilikom, pomoćnica ministra turizma i omladine Ivana Antonijević, uručila je zahvalnicu Branislavu Svorcanu, pomoćniku gradonačelnika, za aktivno učešće i zalaganje Grada Sombora za razvoj omladinske politike na lokalnom nivou kroz otvaranje Omladinskog prostora za mlade u Kljajićevu.

Omladinski prostor u ribolovačkom domu u Kljajićevu je opremljen sportskim mobilijarima za košarku, fudbal, odbojku na pesku, čamcem i kompletnom tehničkom opremom, a do kraja godine će biti završeni spoljašnji radovi na postavljanju dečijeg igrališta, kao i zamena vrata i prozora na objektu ribolovačkog doma.

Na programu je bilo 54 učesnika iz 13 jedinica lokalne samouprave koji su tokom pet meseci pohađali treninge iz oblasti omladinske politike i ruralnog razvoja. Cilj programa je pružanje prilike mladima da se povežu sa JLS kako bi osmislili zajedničke aktivnosti u cilju osnaživanja mladih na lokalu, kao što su osnivanje Omladinskog prostora i Info kutka za mlade.

Konferenciju je organizovala Nacionalna akademija za javnu upravu u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine i Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)