IZVELI PRVI PADOBRANSKI SKOK: Pri kraju projekat AK „Naša krila“ i Ministarstva odbrane

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 11. 2023. u 18:12

TAČNO 56 kandidata iz cele Srbije u roku se prijavilo za projekat „Prvi padobranski skok“, a dvadesetoro odabranih uspešno je savladalo obuku za početnika i taj skok je izvelo uspešno.

ИЗВЕЛИ ПРВИ ПАДОБРАНСКИ СКОК: При крају пројекат АК „Наша крила“ и Министарства одбране

Foto: AK "Naša krila"

U pitanju je projekat „Prvi skok padobranom“ Aero kluba „Naša krila" iz Paraćina u saradnji sa Sektorom za ljudske resurse Ministarstva odbrane - Uprava za tradiciju, standard i veterane. Projekat zvanično traje od 24. oktobra do 30. novembra, a cilj je padobranska obuka za početnike i izvođenje prvog skoka padobranom za 20 mladih kandidata od 16 do 28 godina starosti, uz osposobljenost za konkurisanje u Specijalnim jedinicama Vojske Srbije.

Foto: AK "Naša krila"

Kako saznajemo u AK „Naša krila“, od 56 kandidata iz cele Srbije izabrano je 20 i to sedam devojaka i 13 mladića iz Paraćina, Kragujevca, Prokuplja, Sjenice, Beograda, Kruševca, Niša, Leskovca.

- Zbog nepovoljne vremenske prognoze za novembar, padobranski skokovi su izvedeni krajem oktobra i svi kandidati su uspešno izveli svoj prvi skok. Bilo je mnogo iščekivanja, radosti, izazova, odgovornosti - kažu u ovom poznatom srpskom aero-klubu.

Foto: AK "Naša krila"

Dodaju da su odvažni momci i devojke nakon svog prvog skoka sa neba imali pozitivne utiske, osnaženi su, stekli su veću hrabrost i samopouzdanje, uz zahvalnost Ministarstvu odbrane i „Našim krilima“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)