PEJSMEJKERI OD 1. JANUARA: U angio sali OB "Studenica" za mesec i po dana obavljeno 57 koronarografija (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

28. 11. 2023. u 18:20

Sredinom prošlog meseca u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu sa radom je počela savremena angio sala neophodna za efikasnu dijagnozu i lečenje kardiovaskularnih bolesti u koju je država uložila oko 100 miliona dinara, računajući adaptaciju prostora, instalaciju opreme i obezbeđivanje potrošnog materijala.

ПЕЈСМЕЈКЕРИ ОД 1. ЈАНУАРА: У ангио сали ОБ Студеница за месец и по дана обављено 57 коронарографија (ФОТО)

G.Šljivić

Prema rečima dr Zorana Mrvića, direktora ove ugledne zdravstvene ustanove, od početka rada, pre mesec i po dana, u angio sali je do sada obavljeno čak 57 koronarografija, od čega 25 stentova i 19 dilatacija. Intervencije, za sada, ponedeljkom i utorkom obaljaju lekari iz Zemunskog kliničkog centra, dok su četvrtkom i petkom angažovani lekari i medicinsko oseblje iz Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

- U saradnji sa kliničko-bolničkim centrom u Kragujevcu od 1. januara 2024. godine svake srede u našoj angio sali obavljaćemo ugradnju pejsmejkera - najavljuje dr Mrvić. - Tako će ona biti 100 odsto iskorišćena.

G.Šljivić

 

On je naglasio i da se trenutno na edukaciji nalaze lekari, redndgen tehničari i ostalo medicinsko osoblje ove ustanove koji će biti angažovani u angio sali, dodajući da kraljevačka bolnica „pokriva“ kardiološke pacijente sa teritorije grada na Ibru, Vrnjačke Banje i Raške koji imaju potrebu za angiografijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona