UDRUŽENI PROTIV NASILJA NAD DECOM: U Alibunaru osnovan tim za prevenciju i zaštitu najmlađih

28. 11. 2023. u 13:45

POSLEDNjIH godina u južnobanatskoj opštini Alibunar beleži se povećan broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici, u kojima su direktne ili indirektne žrtve bila deca.

УДРУЖЕНИ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ДЕЦОМ: У Алибунару основан тим за превенцију и заштиту најмлађих

Foto: Opština Alibunar

Zato je lokalna samouprava – na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu – osnovala Intersektorski tim za prevenciju i zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Na taj način su sve lokalne obrazovne ustanove i ustanove socijalne i zdravstvene zaštite postale umrežene, što će omogućiti njihov još efikasniji rad. Protokol su potpisali Centar za socijalni rad „1. maj“, Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola, Predškolska ustanova „Poletarac“ i Dom zdravlja.

-Nadležne institucije su do sada pravovremeno reagovale na svaki prijavljen slučaj, a otvaranjem platforme za razmenu informacija, metodologija, ideja i konkretnih aktivnosti na pružanju pomoći, deca koja su pretrpela nasilje biće još brže i bolje zbrinuta – rekla je predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić.

Ona je konstatovala da je u malim, ruralnim sredinama, koje imaju skromnije resurse, veći izazov boriti se protiv ovog društvenog problema, nego što je to slučaj u većim gradovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove