DOM UČENIKA PROSLAVIO 105 GODINA POSTOJANJA: Od Amerikanskog doma za ratnu siročad prerastao u savremenu ustanovu

J. S.

30. 11. 2023. u 15:09

U Pozorištu „Bora Stanković” u Vranju danas je svečano obeležena 105. godišnjica postojanja i rada Doma za učenike srednjih škola u Vranju.

ДОМ УЧЕНИКА ПРОСЛАВИО 105 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Од Американског дома за ратну сирочад прерастао у савремену установу

Foto:J.S.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministarke prosvete Milutin Đurović, državni sekretar u resornom ministarstvu prof. dr Nebojša Ranđelović i brojne zvanice iz javnog života grada, obrazovnih ustanova, zaposleni, korisnici usluga i prijatelji ove ustanove.

Foto:J.S.

 

Čestitajući jubilej u ime Ministarstva prosvete, pomoćnik ministarke prosvete, za učenički i studentski standard i investicije Milutin Đurović naglasio je da je 105 godina Doma u Vranju broj koji mnogo govori.

- Ono što je učinjeno od samog osnivanja do danas jasan je pokazatelj šta čine grad Vranje, ustanova i Ministarstvo prosvete da bi pružali kvalitetnije usluge našim đacima, od ishrane i smeštaja do vaspitno-obrazovnog rada - istakao je pomoćnik ministarke prosvete Milutin Đurović.

Državni sekretar prof. dr Nebojša Ranđelović takođe je naglasio značaj duge tradicije postojanja Doma za učenike u Vranju.

- Svojim trajanjem šaljete poruku celoj Srbiji i regionu da su i južnjaci nosioci jake i dobre tradicije i temelj bez koga nema Srbije - naglasio je državni sekretar Ranđelović.

Vranjski dom jedan je od najstarijih u našoj zemlji. Nastao je na čvrstim temeljima koje je, te davne 1918. godine, postavio čuveni dobrotvor i veliki prijatelj srpskog naroda – Džon Frontigam. Od Amerikanskog doma za ratnu siročad prerastao je u savremenu ustanovu za smeštaj, ali i vaspitanje i pravilno usmeravanje đaka koji se školuju u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)