JKP "SUBOTICAGAS" SLAVI 18 GODINA POSTOJANJA: Punoletstvo sa 700 kilometara gasovodne mreže, 12.000 korisnika i velikim planovima

J. L.

01. 12. 2023. u 19:19

JEDNO od najmlađih subotičkih javnih preduzeća, JP "Suboticagas" obeležava 18 godina rada. U punoletstvo ulazi sa 700 kilometara gasovodne mreže, 12.000 korisnika i velikim planovima.

ЈКП СУБОТИЦАГАС СЛАВИ 18 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Пунолетство са 700 километара гасоводне мреже, 12.000 корисника и великим плановима

foto:J.L.

Svake godine JKP „Suboticagas“ projektuje i izgradi 20 kilometara gasovodne mreže sa mogućnošću priključenja oko 500 novih korisnika. Otplata priključka je od prošle godine moguća i na rate, modernizovan je sajt, korisnici mogu da provere svoje račune i plate ih putem e-fakture.

- Kada je u pitanju pokrivenost grada sa Kelebijom i Palićem i u budućnosti sa Šupljakom, imamo više od 90 posto pokrivenosti gasovodnom mrežom, ukoliko uzmemo u obzir regulisane ulice. Ono što su planovi da i dalje uspešno poslujemo, da naš stručni kadar poboljšamo, da imamo više zaposlenih. Imamo 14 dežurnih  koji su 24 sata na terenu i brinu o 12.000 korisnika - objašnjava direktorka Timea Radulović Horvat. – Za iduću godinu već se projektuje 20 novih kilometara gasne mreže u devet mesnih zajednica.

Preduzeće je odlukom Skupštine grada osnovano 2005. godine, kada je odvojeno od „Subotičke toplane“. Tada je počeo i intenzivan rad na gasifikaciji grada sa prigradskim naseljima Palić i Kelebija, a ove godine na mrežu će biti povezan i Šupljak. Sve investicije realizuje sopstvenim sredstvima, a deo dobiti uplaćuje i u budžet Grada.

- Moram da izrazim zadovoljstvo što se svih ovih godina planom gasifikacije radi na ravnomernom širenju gasovodne mreže i što se na taj način stvara mogućnost da svi naši sugrađani, bez obzira da li žive u gradskim ili prigradskim mesnim zajednica, koriste veoma jednostavno, pouzdano i ekološki prohvatljivo grejanje na gas – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić. -  Ovo je takođe trenutak da rukovostvu i svim zaposlenima, naročito tehničkoj službi,  izrazim zahvalnost na maksimalnom angažovanju da u najkraćem mogućem roku otklone zastoje na više lokacija u našem gradu izazvane prespajanjem novog gasovoda sa postojećom mrežom koji su doveli do privremene obustave snabdevanja. Ti radovi su izvedeni u okviru veoma značajnog projekta za naš grad i našu zemlju “Rekonstrukcija i modernizacija ruge Beograd – Budimpešta”, a ovo preduzeće se pokazalo kao siguran partner Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)