VIŠE BRIGE NA TATINA PLEĆA: Podrška roditeljstvu od ustanova u Vrbasu

Zoran Rajić

07. 12. 2023. u 06:41

USTANOVAMA u Vrbasu, koje su najodgovornije za rani razvoj dece, uručena je proteklih dana oprema za realizaciju projekta podrške roditeljstvu, koji sprovode UNICEF, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Konzorcijum republičkih organizacija i institucija.

ВИШЕ БРИГЕ НА ТАТИНА ПЛЕЋА: Подршка родитељству од установа у Врбасу

foto Privatna arhiva

Učesnici u projektu - Predškolska ustanova "Boško Buha", Dom zdravlja "Veljko Vlahović" i Centar za socijalni rad, dobili su laptop računare, multifunkcionalne kolor štampače, projektore, interaktivne table, tangrame i drugu opremu. Vrednost donacije iznosi 3.000 evra.

- Cilj projekta je da se unapredi kvalitet usluga za decu ranog uzrasta kroz podršku roditeljima u stvaranju sigurnog okruženja, dobrog zdravlja, odgajanja u skladu s potrebama deteta i ranog učenja kroz igru - rekla je Tijana Aleksić, zamenica predsednika Opštine Vrbas.

Sela

NIKOLA Tarbuk, generalni sekretar SKGO, kazao je da bi i u selima trebalo opremiti prostore za pružanje podrške roditeljima i starateljima male dece, jer nemaju svi mogućnosti da po savete i usluge dolaze u grad.

U PU "Boško Buha" čak 18 zaposlenih prošlo je obuku za primenu projekta, popularno nazvanog "Razigrano roditeljstvo".

- Planiramo veće učešće očeva u raznim aktivnostima naše ustanove. U narednom periodu očekuje nas Školica ranog razvoja, kroz koju ćemo obraditi razne teme za dobrobit najmlađih - predočila je Bojana Jocović Delić, psiholog u PU "Boško Buha".

U DZ "Veljko Vlahović" su uveli nove stručnjake u Školi za trudnice - psihologa, pedagoga, pedijatra i pedijatrijsku sestru, a uskoro će organizovati Školu roditeljstva.

- Namera je da motivišemo tate da aktivnije učestvuju u brizi i nezi beba, kako bi se osetili korisnijim, a i deca će biti zadovoljnija zbog bolje povezanosti sa roditeljima - iznela je patronažna sestra Tatjana Radović Tadić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)