BRŽE PREMA VRDNIKU: Građani Rume će posle više decenija dobiti potpuno uređenu saobraćajnicu

S. KOSTIĆ

09. 12. 2023. u 14:23

POSLE više decenija čekanja, konačno jepočela rekonstrukcija Pavlovačke ulice u Rumi.

БРЖЕ ПРЕМА ВРДНИКУ: Грађани Руме ће после више деценија добити потпуно уређену саобраћајницу

Foto Opština Ruma

Zbog složenosti projekta i dužine ulice više od 1,2 kilometra, radovi, koje finansiraju lokalna samouprava i Vlada AP Vojvodine, će se sprovoditi u fazama. Prva faza očekuje se da će biti završena do marta sledeće godine, dok će celokupna rekonstrukcija ulice trajati dve godine. 

Ruma će dobiti jednu modernu ulicu, koja će moći da odgovori velikoj frekvenciji saobraćaja, s obzirom na to da je Pavlovačka ulica najbrža veza za put prema Vrdniku, naglasila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković.

- Sva elektro i telekomunikaciona mreža biće pod zemljom, rešavamo i problem sa starom kanalizacionom mrežom. Uradiće se nov kolovoz, pešačka i biciklistička staza, tako da će prilaz Rumi iz pravca Vrdnika biti vrlo lep, a ulica nakon više decenija adekvatno uređena - kazala je predsednica Aleksandra Ćirić Bošković.

Radovi po planiranoj dinamici

TRENUTNO se realizuju radovi na izmeštanju kanalizacione, telekomunikacione i elektromreže. Prilikom obilaska radova predsednica Aleksandra Ćirić Bošković u razgovoru sa izvođačima radova, uverila se da se oni odvijaju predviđenom dinamikom, iako vremenski uslovi nisu najbolji.

Predsednica Ćirić Bošković se tokom obilaska radova u Pavlovačkoj ulici osvrnula i na početak radova u Industrijskoj ulici u blizini zgrade vatrogasno-spasilačke stanice, ali i na kraj radova na izgradnji kružnog toka kod Rigovog mlina.

- Industrijska ulica je najfrekventnija ulica u gradu, opterećena je teretnim saobraćajem i kolovoz je zaista u lošem stanju. Počela je rekonstrukcija koja će obuhvatiti 5,5 kilometara dugu deonicu. Naravno i taj projekat radimo po fazama, kako se ne bi cela ulica zatvorila za saobraćaj - rekla je predsednica Opštine Ruma i dodala da će kružni tok na izlasku iz Rume prema Sremskoj Mitrovici biti srazmeran frekvenciji saobraćaja. - Veliki broj teretnih vozila prolazi tim pravcem, mnogo radnika je zaposleno u kompanijama u industrijskoj zoni, a to je i iz pravca Sremske Mitrovice glavni ulaz u naš grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)