VIŠE NEMA ŽUTE VODE NEPRIJATNOG MIRISA: Posle skoro dve decenije, Zrenjaninci su danas doživeli prijatno iznenađenje (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

08. 12. 2023. u 21:00

NA veliko iznenađenje Zrenjaninaca, koji od 2004. godine ne piju vodu iz česme, kada je ona, zbog prevelike količine otrovnog arsena, zabranjena za piće, u petak 8. decembra iz slavina je, umesto dosadašnje žute vode neprijatnog mirisa i ukusa, potekla čista providna voda.

ВИШЕ НЕМА ЖУТЕ ВОДЕ НЕПРИЈАТНОГ МИРИСА: После скоро две деценије, Зрењанинци су данас доживели пријатно изненађење (ФОТО)

Foto: B. Grujić

Saopštenjem, zvanično se javnosti obratila i kompanija "Pannonian Water doo", koja je na osnovu potpisanog Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, počela sa probnim preuzimanjem sistema za vodosnabdevanje grada, odnosno snabdevanje grada Zrenjanina vodom sa postrojenja za prečišćavanje vode.    

- Prva faza realizacije ugovornih obaveza podrazumeva isporuku vode bez boje, ukusa i mirisa - poručuju iz ove kompanije, uz napomenu da je i dalje na snazi zabrana upotrebe vode za piće. 

- U narednim danima vršiće se provera sistema postrojenja i proizvodnje, pa postoji mogućnost da dođe do oscilacija navedenih vidljivih elemenata vode, kao i mogućnost povratka na sistem vodosnabdevanja komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Zrenjanina - navode uz kompanije odgovorne za buduće snabdevanje ispravnom vodom građana Zrenjanina i okolnih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo