LEKARI STIŽU DO SVIH PACIJENATA: Dom zdravlja u Subotici dobilo sanitetsko vozilo

J. LEMAJIĆ

14. 12. 2023. u 12:16

DOM zdravlja u Subotici dobio je još jedno sanitetsko vozilo i aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša.

ЛЕКАРИ СТИЖУ ДО СВИХ ПАЦИЈЕНАТА: Дом здравља у Суботици добило санитетско возило

foto:J.L.

Za nabavku vozila iz gradskog budžeta izdvojeno je skoro 6,3 miliona dinara, a dok je medicinski aparat koštao 2,6 miliona dinara. Isto takvo vozilo i opremu Grad Subotica donirao je u septembru, kada je rečeno da je potreban još jedan sanitet da bi cela teritorija grada bila pokrivena.

- Tada sam obećao da ću da uradim sve što je u moći Grada i sada ispunjavam obećanje. Ovo je prvi put da Grad Subotica u jednoj godini, u ovom domenu, ovoliko pomogne Domu zdravlja. Izdvojili smo i sredstva za nabavku mašine za pranje veša i sušaru u vrednosti od 1,75 miliona dinara i prvi put u istoriji Dom zdravlja formira sopstveni vešeraj, što će doneti uštedu na godišnjem nivou. Takođe smo izdvojili 1,65 miliona dinara za nabavku dva medicinska frižidera za vakcine. Grad Subotica je u budžetu za 2023. godinu za zdravstvenu zaštitu namenio 74.270.000 dinara jer želimo da pomognemo našoj zdravstvenoj ustanovi, da podignemo kvalitet usluga a sve za dobrobit naših građana - poručuje gradonačelnik Stevan Bakić.

Po rečima dr Tatjane Popović, direktorke Doma zdravlja Subotica, ova zdravstvena ustanova sada ima 13 vozila, što će umnogome doprineti boljem i bržem svakodnevnom radu u hitnoj medicinskoj pomoći i značiće svim građanima Subotice i okoline.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!