STEČENA ZNANJA, PRIMENJUJU U PRAKSI : Na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu održan Sajam studentskog preduzetništva

S. BAJIĆ

13. 12. 2023. u 15:24

SAJAM studentskog preduzetništva na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, ogledalo je odlučnosti i opredeljenja akademaca koji stečena znanja primenjuju u praksi, da uz svoje profesore razvijaju preduzetništvo, da proizvode i ostanu da žive u Srbiji.

СТЕЧЕНА ЗНАЊА, ПРИМЕЊУЈУ У ПРАКСИ : На новосадском Пољопривредном факултету одржан Сајам студентског предузетништва

S.B.

To je danas na predstavljanju studentskih proizvoda iz oblasti poljoprivrede, istakao dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam i naglasio da resorni sekretarijat bezrezervno podržava manifestaciju koju su organizovali Poljoprivredni fakultet, Studentski parlament i Centar za razvoj karijere.

- Zajednički rad na razvoju preduzetništva u poljoprivredi je zapravo, priča o budućnosti- kaže Ivanišević.- Naš sekretarijat je to potvrdio jer smo za prethodne tri godine 100 miliona evra u svim oblastima plasirali u Vojvodini. Insistiramo da sve bude u skladu sa propisima a posebno po pitanju zapošljavanja radnika i evidentan je rast broja preduzetnika.

Po rečima profesora dr Nedeljka Tice, dekana Poljoprivrednog fakulteta, ta obrazovna institucija studentima pruža punu podršku da tokom studija razvijaju preduzetništvo.

- Naš fakultet je jedan od kupaca njihovih proozvoda, pa je to u startu potvrda podrške- kaže Tica.- U trendu u kom je zabeležen pad interesa za studije, ne samo u Vojvodini i Srbiji, nego u čitavom regionu, činjenica je da smo prošle školske godine imali 10 odsto više upisanih, a ove, 12 odsto manje. Naši studenti prikazuju ono što su naučili tokom studija a ponosni smo na njihov trud, zalaganje i kvalitet proizvoda.

David Nikolić (22) iz Golubinaca, student četvrte godine veterinarske medicine, predstavio je porodičnu proizvodnju sireva.

- Imamo dve krave i 40 koza i sve je naše, kućno i domaće, od hrane za životinje do konačnog proizvoda, mleka i sira. Uključen sam maksimalno, koliko mi to vreme od studija dozvoli, a dobro sam organizovan, tako da mi ne pada teško- kaže Nikolić.

Jelena Popović (30) iz Bačkog Maglića, koja je završila agroekonomiju, predstavila je prirodnu organsku kozmetiku. - Reč je organskoj proizvodnji u našim, domaćim plastenicima i namenjeno je damama- kaže Popovićeva.

Nikola Bugarski (26) iz Bačkog Petrovog Sela, apsolvent Poljoprivrednog fakulteta, ponudio je pčelinje i proizvode od meda, kao predstavnik treće generacije kućne radinosti njegove familije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove