U OPREMU KLINIKE 9,5 MILIONA EVRA: Posle tri decenije završen Hirurško-ginekološki blok u lozničkoj bolnici

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 12. 2023. u 22:59

PACIJENTI iz lozničkog, malozvorničkog kraja, ali i iz Krupnja, Ljubovije i stanovnci susedne Republike Srpske imaće najsavremeniju dijagnostiku i lečenje u ovdašnjem Hirurško-ginekološkom bloku, čija je izgradnja završena i u toku je ugradnja opreme, vredne oko 9,5 miliona evra.

У ОПРЕМУ КЛИНИКЕ 9,5 МИЛИОНА ЕВРА: После три деценије завршен Хируршко-гинеколошки блок у лозничкој болници

Foto V Mitrić

Ovo je, pored ostalog, izjavila dr Jadranka Marinković, v. d. direktora Zdravstvenog centra u Loznici, koja je sa gradonačelnikom Loznice ugostila Marka Blagojevića, ministra za javna ulaganja i njegove saradnike.

Gradonačelnik Petrović je podsetio da je izgradnja Hirurško-ginekološkog bloka posle više od tri decenije bila nešto poput "Skadra na Bojani", što je ova vlast zatekla kao i druge "bisere" iz prošlosti. Petrović je istakao da je uz ogromnu pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića, osim rekonstrukcije i nabavke opreme urađen i dovršen jedan od najsavremenijih hirurško-ginekoloških blokova u Srbiji, na radost zaposlenih koji će imati uslove za rad o kojim su mogli samo da maštaju.

- Kao lokalna vlast, potrudićemo se da obezbedimo kadrove koji nedostaju u nekim granama medicine - rekao je Petrović. - Grad je spreman sve da učini za bolje zdravlje naših ljudi, a potrudićemo se da, kroz saradnju sa najeminentnijim ustanovama u zemlji, obezbedimo da najbolji stručnjaci bar jednom nedeljno dolaze u bolnicu, drže predavanja i ojačaju naše stručne timove.

Ministar Blagojević je rekao da je ovo primer sjajne saradnje sa gradskom vlašću, ističući da je ovo samo jedan "Skadar na Bojani" koji je zatečen širom Srbije, spominjući slična zdanja u Prokuplju, ali i u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim mestima. Svima se smešila slična sudbina da su započeti pre nekoliko decenija, a onda napušteni i zapušteni.

Ulaganje u zdravstvo prioritet

ULAGANjE u zdravstvo je, po rečima ministra Marka Blagojevića, prioritetno, a vlada daje 60 odsto novca za ovu delatnost vodeći računa o svemu, od opremanja seoskih ambulanti do kompletne primarne, sekundarne i tercijalne zdravstvene zaštite.

- Nećemo stati dok i poslednja ambulanta u Srbiji ne bude izgledala onako kako izleda ovaj blok lozničke bolnice - poručio je Blagojević.

- U Loznici završavamo posao kompletnim opremanjem savremenog zdanja najboljom opremom - rekao je ministar Blagojević, podsećajući da je država, u toj ustanovi kompletno sredila, grudno, interno i psihijatrijsko odeljenje. - Država je za zdravstvo u Loznici uložila više od tri milijarde i tu nećemo stati dok svaki kvadrat ove ustanove ne bude kao onaj u hirurško-ginekološkom bloku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)