DOBILI TRI NOVA VOZILA: Hitnoj službi u Kikindi zahvaljujući prekograničnom projektu stigla i oprema

R. Š.

22. 12. 2023. u 22:05

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kikindi dobila je tri nova sanitetska vozila, kao i medicinske aparate, uniforme i drugu opremu, u okviru prekograničnog projekta "Banat 112", koji su zajednički realizovali Grad Kikinda i partnerska opština Žombolj u Rumuniji.

ДОБИЛИ ТРИ НОВА ВОЗИЛА: Хитној служби у Кикинди захваљујући прекограничном пројекту стигла и опрема

Foto: sajt Grada Kikinde

Kako kaže Saša Tanackov, član Gradskog veća Kikinde, ovo je jedan od najuspešnijih prekograničnih projekata koji je Gradska uprava realizovala proteklih godina, jer je samo za ova vozila izdvojeno 225.000 evra. Ostala oprema za Hitnu službu vredna je preko 97.000 evra.

- Dva vozila su kompletno opremljena, a treće je namenjeno za transport pacijenata do Novog Sada i Beograda. Pored sredstava koja se koriste za imobilizaciju i stabilizaciju traumtizovanih pacijenata, imaju i najsavremenije aparate poput defibrilatora, respiratora i EKG aparata. Dobili smo i opremu koju do sada nismo imali, aparat za kompresiju grudnog koša, zatim ultrazvučni aparat, monitor za praćenje srčanog ritma pacijenata, aparat za neinvazivnu terapiju. Stigle su nam i uniforme za čitavu službu, kao i deo inventara - naveo je dr Miloš Bajić, načelnik Hitne službe, u kojoj radi 10 lekara, 16 medicinskih tehničara i 15 vozača.

Ukupna vrednost projekta je 768.000 evra, a Kikindi je pripalo oko 349.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)