DOČEK NOVE GODINE U LOZNIČKOM I ŠABAČKOM KRAJU: Veselo u domovima i kafanama

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 01. 2024. u 13:00

U LOZNICI, kao i obično, za Novu godinu nije bilo organizovanog dočeka, ali su za sugrađane, od najmlađih do najstarijih, pripremljeni programi uočio dočeka i prvog dana 2024 godine. Ukrašen je čitav grad, pravci koji idu ka njemu, ali i većina mesta, od Banje Koviljače do Lešnice i drugih naselja.

ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ У ЛОЗНИЧКОМ И ШАБАЧКОМ КРАЈУ: Весело у домовима и кафанама

Foto:V.Mitrić

Najveći broj Lozničana i ljudi iz susednih mesta, dočekalo je Novu godinu u svojim domovima, uz praćenje TV programa, muziku sa elektronskih uređaja, dobru kapljicu i kvalitetan zalogaj. Na trpezama je bilo manje nego obično prasetina, čija cena neprestano raste, pa je kilogram uređene koštao i do 900 dinara, a pečenje  i do 2600 dinara. Pečenje je, u mesarama i pečenjarama, poksupelo skoro za 1000 dinara u odnosu na sredinu novembra, pred veliku slavu Aranđelovdan.

Veselo  je bilo i u restoranima, koji su organizovali doček, kao i hotelima, gde se cena, za veče, kretala od 4000 do 7000 dinara. U kafićima je, uglavnom, bio besplatan ulaz.Mnogi mladi su se organizovali, po stanovima, da dočekaju Novu godinu, jer su ocenili da je tako jeftinije i ništa manje loše, jer sami biraju društvo koje im odgovara,

Slično je bilo i u susednom Šapcu, koji je, pred Novu godinu, bio ukrašen lepše nego ikad. Veselo je bilo i u gradu i u susednim selima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)