ANA MAMI JELENI TREĆA SREĆA: Prva beba u Zrenjaninu ove godine - devojčica, rođena jutros u 06.40 (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

01. 01. 2024. u 17:17

Prva beba rođena u Novoj godini u zrenjaninskom porodilištu, Ana Polovina, rođena u 06.40 časova, teška je 4,030 kg i dugačka 52 centimetra.

АНА МАМИ ЈЕЛЕНИ ТРЕЋА СРЕЋА: Прва беба у Зрењанину ове године - девојчица, рођена јутрос у 06.40 (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Majka Jelena Polovina iz Banatskog Karađorđeva, istakla je da joj je Ana, treće dete i majka je još dve devojčice, devetogodišnje Nine i dvoipogodišnje Đine.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije, Darija Kisić odlučila je da ove godine daruje prvorođenu bebu, baš u Zrenjaninu, a u tradicionalnoj poseti bio je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je uz čestitke dežurnom osoblju, poklone uručio svim porodiljama koje se trenutno nalaze na odeljenju.

- Grad Zrenjanin je na decembarskom zasedanju Skupštine doneo odluku da se poveća naknada za prvorođeno i svako naredno dete, sa 45 na 60 hiljada dinara, uz pakete sa opremom i kozmetikom za bebe, a uveli smo i običaj da za Praznik grada, 17. novembar, sve bebe rođene na taj dan darujemo dukatom, kao što smo danas uradili i za prvorođenu bebu - istakao je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura uz napomenu da pronatalitetna politika grada podrazumeva ceo dijapazon aktivnosti, od besplatnih udžbenika i školskog pribora za đake prvake, do stipendiranja osnovaca, srednjoškolaca i studenata, mesečnog prevoza, regresiranja učešća u ekonomskoj ceni boravka u vrtićima.

Zajedno sa ministarkom Kisić i gradonačelnikom Salapurom, u poseti zrenjaninskom porodilištu bili su i državni sekretar Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Radoš Pejović, kao i direktor bolnice u Zrenjaninu, dr Igor Kitaresku.

Dežurni ginekolog-akušer dr Aleksandar Beljac, predočio je podatke o porođajima tokom prethodne godine, naglasivši da je u 2023. godini konačno zaustavljen trend pada broja porođaja i da je zabeležen jedan porođaj više nego u prethodnoj, 2022. godini - 1172.

- Srećni smo zbog činjenice da je prethodne godine u našem porodilištu rođeno 633 dečaka i 552. devojčice, uz 13 pari blizanaca, dakle ukupno 1185 beba - naglasio je dr Beljac.

NOVI VRTIĆ U NAJMNOGOLjUDNIJEM DELU GRADA

Projekat izgradnje novog vrtia u najmnogoljudnijem stambenom naselju Bagljaš, za jaslenu grupu, počinje vrlo uskoro, dodao je gradonačelnik Zrenjanina, ponosan na činjenicu da će novi vrtić, dodatno unaprediti kapacitete predškolske ustanove u Zrenjaninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)