PLJUŠTE KAZNE ZBOG NESAVESNOG BACANJA OTPADA: Na području Inđije stiglo 60 prijava protiv neodgovornih pojedinaca koji bacaju smeće

S. K.

04. 01. 2024. u 14:21

NA području opštine Inđija, počele su da se naplaćuju prve kazne za nesavesne pojedince koji bacaju otpad, i na taj način zagađuju životnu sredinu, ali i stvaraju ružnu sliku ove opštine.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ ЗБОГ НЕСАВЕСНОГ БАЦАЊА ОТПАДА: На подручју Инђије стигло 60 пријава против неодговорних појединаца који бацају смеће

foto SK

Od ukupno 60 prijava, do sada je donesena ili procesuirana polovina rešenja o kažnjavanju građana koji neodgovornim ponašanjem doprinose stvaranju divljih deponija, navode u lokalnoj samoupravi.

Kamere postavljene na kritičnim mestima omogućile su da se ti građani identifikuju i adekvatno kazne, a saradnjom JKP "Komunalac" i opštinskog Odeljenja za inspekcijske poslove do sada je poslato oko 30 rešenja o kažnjavanju. Kazne za fizička lica su 25.000 dinara, za preduzetnike 75.000, odnosno do 150.000 za pravna lica.

Kako navode u Opštini, mesta gde najviše građani bacaju otpad su obodi vikend-zona, kao što su lokacije Putareva kuća, Krčedinski breg i ulaz u Slankamenačke vinograde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu