LOMLJENJE VELIKE ČESNICE: Tradicionalna manifestacija na leskovačkoj Širokoj čaršiji

I. M.

04. 01. 2024. u 14:25

TURISTIČKA organizacija Leskovca i Moto-klub „Leskovac“ najavljuju lomljenje božićne česnice na Širokoj čaršiji u centru grada.

ЛОМЉЕЊЕ ВЕЛИКЕ ЧЕСНИЦЕ: Традиционална манифестација на лесковачкој Широкој чаршији

foto: I.Mitić

Manifestacija se, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, organizuje šestu godinu zaredom, a biće održana u subotu, 6. januara, od 15 časova. Pripremljen je i prigodan program koji će prethoditi lomljenju božićne česnice.

Organizatori ističu da je ovaj događaj namenjen prvenstveno deci. Po običajima, oni koji budu imali najviše sreće dobiće zlatnik ili jedan od četiri srebrnjaka koji će se nalaziti u velikoj česnici.

Leskovčanima je upućen poziv da se, u susret Božiću, okupe u što većem broju i tako daju doprinos očuvanju pravoslavne vere i tradicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!