BOŽIĆNI SPEKTAKL U DOMU VOJSKE: Koncert klasične muzike

J. S.

05. 01. 2024. u 17:14

U Domu Vojske u Vranju, u utorak 9. januara 2024. godine sa početkom u 19 sati biće održan koncert klasične muzike povodom Božića.

БОЖИЋНИ СПЕКТАКЛ У ДОМУ ВОЈСКЕ: Концерт класичне музике

Foto:J.S.

Vranjskoj publici predstaviće se duo „Dolcezza“, Anita Ferlež – Eraković, sopran i Slobodanka Pajić, pijanista, profesorke Muzičke škole iz Niša i fakulteta umetnosti iz Niša.

Naziv dua govori o skladu i harmoniji dvaju umetnica koje muziciraju kao jedno, dočaravajui notni tekst ličnim emocijama zasnovanim na ljupkosti, umilnosti i senzualnosti.

Nizom koncerata duo „Dolcezza“ se već predstavio publici širom Srbije, Slovenije, Makedonije, čime je dao i snažan kreativni impuls scenama klasične muzike u ovim sredinama.

Na programu Božićnog koncerta će biti izvedene neke od najpoznatijih kompozicija: Istočniče živonosni, Marijo slavna, Božić, Božić, blagi dan, Anđeli pevaju, Panis Angelicus, Adeste fideles, Gloria in excelsis Deo, Ave Maria, Svяtaя nočь i drugo.

Organizatori Božićnog koncerta su Eparhija Vranjska, udruženje „Dante Aligijeri“  i JU Narodni univerzitet Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)