GRADONAČELNIK PREUZEO KUMSTVO: U Zrenjaninu uz lomljenje česnice i liturgiju obeležen Božić (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

07. 01. 2024. u 18:07

Uz jutarnju svečanu Božićnu liturgiju u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u najvećem stambenom naselju Bagljaš u Zrenjaninu, lomljena je česnica, koju su, kao kumovi, obezbedili braća Mića i Nedeljko Stanić.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРЕУЗЕО КУМСТВО: У Зрењанину уз ломљење чеснице и литургију обележен Божић (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Kumstvo je od njih, za narednu godinu preuzeo gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Tradicionalno lomljenje Božićne česnice, koje se od 2017. godine održava u ovom hramu, okupilo je veliki broj Zrenjaninaca koji su, nakon liturgije, lomili česnicu u kojoj se nalazio dukat.

Božićnu liturgiju služio je starešina hrama, protonamesnik Slobodan Čestić, koji je pročitao Božićnu poslanicu Srpske pravoslavne crkve.

- Veoma sam srećan što mi je pripala čast da primim kumstvo u hramu Vaznesenja Gospodnjeg i ovom prilikom svim vernicima čestitam jedan od najvećih hrišćanskih praznika, želim da ih božićne radosti prate tokom cele godine, da se snažimo i u veri, u ljubavi prema Bogu, ali i prema svojim bližnjima - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, ponosan na činjenicu da grad Zrenjanin, svake godine, izdvaja određena novčana sredstva kojima se pomažu sve verske zajednice na teritoriji grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)