STIMULACIJA ZA ZAPOŠLJAVANJE: Poslodavcima 560 evra po jednom zaposlenom

D. N.

12. 01. 2024. u 11:11

Poslodavcima sa područja Požarevca upućen je poziv za učešće u projektu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, za koji se mogu prijaviti do 23. januara.

СТИМУЛАЦИЈА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ: Послодавцима 560 евра по једном запосленом

D.N.

Ovaj projekat finansira vlada Švedske, preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida, a realizuje nemačka organizacija „Help“, u saradnji sa Gradskom upravom Požarevca.

Poslodavcima koji budu odabrani, u celosti će biti refundirani troškovi angažovanja radnika u periodu od šest meseci - zarada, porezi, doprinosi, troškovi prevoza i toplog obroka. Maksimalni iznos refundacije svih mesečnih troškova je određen i iznosi 560 evra po zaposlenom.

Kroz ovaj projekat moguće je angažovati ukupno 10 nezaposlenih, u formi plaćene šestomesečne radne prakse, da bi se oni upoznali sa radnim procesom i okruženjem. Njihov napredak redovno će pratiti mentori, angažovani od strane Helpa.

Posle radne prakse, poslodavcima koji angažovanim licima produže ugovor o radu za najmanje godinu dana, biće omogućeno da konkurišu za dodatnu pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije