BOG I VERA NA PRVOM MESTU: Ognjen (22) i Milica (6) pobednici Bogojavljenskog plivanja u Odžacima i Ratkovu

Z. RAJIĆ

19. 01. 2024. u 18:58

Na kanalu Dunav Tisa Dunav u Odžacima za časni krst, koji je osveštan u Jerusalimu, plivalo je 75 učesnika iz cele Srbije, a pobednik je Ognjen Mizdrak (22) iz Kule.

БОГ И ВЕРА НА ПРВОМ МЕСТУ: Огњен (22) и Милица (6) победници Богојављенског пливања у Оџацима и Раткову

foto Z. R.

Njemu je to bilo prvo bogojavljensko plivanje, a izjavio je da je to za njega bio veliki telesni i duhovni izazov.

- Bog i vera su mi na prvom mestu, a potom porodica, i zato mi je drago što su u Odžacima za Časni krst plivali i očevi sa decom – rekao je Ognjen.

U ovoj opštini se za Časni krst plivalo i na jezeru porodičnog imanja „Jovović“ u Ratkovu, u spomen na tragično nastradalog dečaka u saobraćajnoj nesreći Luke Jovovića (15), koji je kao 9-godišnjak pobedio na Bogojavljenskom plivanju u Odžacima. Fondacija „Luka Jovović“ je drugu godinu organizovala ovaj događaj, koji je posvećen i svim žrtvama bahate vožnje na putevima.

Pobednica Bogojavljenskog plivanja u Ratkovu je šestogodišnja Milica Grujić iz Trstenika, koja je plivala za svog brata Nikolu (20), kadeta Vojne akademije u Beogradu, stradalog, kao i Luka, u saobraćajnom udesu 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije