U ČAST PROSVETITELJU: Izložbom slika počinje Svetosavska nedelja u Subotici

J. L.

21. 01. 2024. u 14:03

Izložbom slika Maje Todić "Sricanje sa freske" u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u Subotici večeras će početi tradicionalna Svetosavska nedelja, u okviru koje tokom sedam dana biti održan bogat kulturno-umetnički program.

У ЧАСТ ПРОСВЕТИТЕЉУ: Изложбом слика почиње Светосавска недеља у Суботици

foto: J.L.

Narednih dana biće održano književno veče Selimira Radulovića "Svetlo iz očeve kolibe, izabrana dela 1-7", a potom i "Književno veče sa Matijom" na kome će gost biti akademik Matija Bećković.

U sredu, 24. januara, sveštenik Branko Ćurčin će kao gost govoriti u duhovne tribine - "Duhovni preobražaj čoveka", dok će se u četvrtak održati muzičko veče "Radosne manastirske pesme", na kome će narator i voditelj biti Aleksandra Paladin, dok će gosti mr Slavko Nikolić - tenor, dr Milivoje Veljić - klavir, mr Nikola Đuričanin - violina, Petar Golubović - gitara.

U petak, 26. januara održaće se Svečana akademija, na kojoj će učestvovati članovi Dečjeg crkvenog hora "Emanuil", učenice Muzičke škole Subotica - Odsek za tradicionalno pevanje,  učenici Gimnazije ,,Svetozar Marković" i Violeta Radić. Tradicionalni Svetosavski bal održaće se u subotu a gosti će biti Slobodanka Danka Stojiljković, Renato Henc i Zorana Pavić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)