BESPLATNE HRANILICE ZA BEBE: Grad Valjevo nastavlja sa merama podrške najmlađim sugrađanima

B. PUZOVIĆ

26. 01. 2024. u 18:18

U OKVIRU projekta “Bebe naše blago”, u Valjevu je počela podela hranilica za mališane rođene u drugoj polovini prošle godine.

БЕСПЛАТНЕ ХРАНИЛИЦЕ ЗА БЕБЕ: Град Ваљево наставља са мерама подршке најмлађим суграђанима

Foto GU Valjevo

Iz Gradske uprave Valjevo saopšteno je da je, kao podršku ovdašnjoj populacionoj politici, Fondacija “Humana srca”, u nabavku 800 hranilica za sve bebe rođene lane u gradu na Kolubari, uložila 3,6 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, deo hranilica ostao je i za bebe koje budu rođene tokom ove godine. Najavio je da će, kroz Lokalni akcioni plan za decu, ova akcija biti nastavljena, a u planu su još neke mere.

- Među merama populacione politike koje sprovodimo, novčane nadoknade za nezaposlene porodilje pred kraj prošle godine povećali smo sa 10.000 na 30.000 dinara, dodeljujemo i jednokratnu pomoć za prvorođeno dete – ističe Gojković. - Kroz Lokalni akcioni plan za decu, obezbedili smo i besplatne udžbenike za đake prvake, a od ove godine i za sve učenike do četvrtog razreda osnovne škole. Takođe, besplatna letovanja za decu sa sela, te zimovanja za najbolje učenike. Prvi put lane omogućen je i besplatan ulaz na bazene u Petnici za sve đake, te školica plivanja. Svake godine, tradicionalno, poklanjamo auto-sedišta za mališane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije