AKADEMIK OCENJUJE NAJBOLJU ŠVARGLU U SRBIJI: U Lokvama se 9. i 10. februara održava tradicionalna „Švarglijada“

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

26. 01. 2024. u 09:15

SELO Lokve, u južnobanatskoj opštini Alibunar, uveliko se priprema za organizaciju 17. manifestacije „Švarglijada 2024“.

АКАДЕМИК ОЦЕЊУЈЕ НАЈБОЉУ ШВАРГЛУ У СРБИЈИ: У Локвама се 9. и 10. фебруара одржава традиционална „Шварглијада“

Foto: MZ Lokve

Najbolji lokalni majstori, kao i učesnici sa strane, okupiće se u Domu kulture 9. i 10. februara, a o najboljim švarglama u Srbiji odlučivaće stručna komisija, na čijem će čelu biti akademik prof. Cvijan Mekić sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.

Njegovo učešće daje još veći značaj ovoj tradicionalnoj manifestaciji, naročito ako se ima u vidu da je prof. Mekić i predsednik komisije na najvećem regionalnom gastronomskom sajmu „Etno hrana i piće“.

Organizatori su predvideli da prvi dan, 9. februar, bude rezervisan za lokvanske gurmane, koji će se družiti u dvorištu Doma kulture.

Glavni program biće upriličen drugog dana manifestacije, u velikoj sali. Očekuje se dolazak velikog broja izlagača, ne samo švargli i mesnih prerađevina, nego i drugih domaćih proizvoda. Kotizacija se ne plaća.

Novina je to što će se po prvi put svi proizvođači švargle takmičiti zajedno, u istoj kategoriji. Nije neophodno da se ona kuva na licu mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)