GRADONAČELNIK - KUM SLAVE: U  ŠKOLI "9.MAJ" u Zrenjaninu svečano obeležen Sveti Sava (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

27. 01. 2024. u 17:47

Povodom Svetog Save,  gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura prisustvovao je  proslavi u Osnovnoj i srednjoj školi za decu sa posebnim potrebama "9. maj",  gde je bio kum slave i kumstvo za narednu godinu, predao Bojani Momčilov.

ГРАДОНАЧЕЛНИК - КУМ СЛАВЕ: У  ШКОЛИ 9.МАЈ у Зрењанину свечано обележен Свети Сава (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Rezanje slavskog kolača obavio je protonamesnik Davor Stojanović koji je naglasio da je za razliku od svih drugih škola koje rade i bave se vaspitavanjem dece i omladine, Škola "9 maj", po svemu posebna i specifična.

- Univerzalni put Svetosavlja, put kojim je Sveti Sava, prvo zidao sebe, a onda svoj narod i državu svoju, kao prvi srpski arhiepiskop, treba svima da nam bude vodilja - rekao je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

On je napomenuo da mu je posebno draga Osnovna i srednja škola "9. maj", koju u ovoj godini očekuje finalna faza završetka izgradnje potpuno novog školskog objekta.

- Kao što je sveti Sava imao svoju plemenitu misiju, isto tako i mi imamo misiju u našoj školi, a to je da našu decu što više uključimo u društvenu sredinu i što je još važnije da ih što više osamostalimo i pripremimo za budućnost - dodala je Snežana Vukić, direktor Škole "9.maj".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)