MARKO IZ VLASOTINCA OSVOJIO TURNIR U ŽBEVCU: Veliki broj učesnika jubilarnog šah-turnira kod Žbevca

J. S.

29. 01. 2024. u 11:30

FIDE majstor i šahovski profesionalac Marko Marković iz Vlasotinca pobednik je 50. jubilarnog Svetosavskog šahovskog turnira u Žbevcu kod Bujanovca. On je iz devet partija osvojio osam poena i skromnu nagradu organizatora od 200 evra.

МАРКО ИЗ ВЛАСОТИНЦА ОСВОЈИО ТУРНИР У ЖБЕВЦУ: Велики број учесника јубиларног шах-турнира код Жбевца

Foto: J.S.

Drugo i treće mesto osvojili su takođe FIDE majstori: Nebojša Ristić iz Vranja i Stanoje Jović iz Leskovca. I njima su pripale takođe skromne nagrade od 150, odnosno 100 evra.

U konkurenciji od 44 takmičara, najbolje plasirani domaći šahista iz sela Žbevac bio je Nenad Aritonović.

Turnir u Žbevcu otvorio je predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, koji je pozdravio ovu inicijativu meštana i napore organizatora.

Foto: J.S.

 

Organizatori kažu da im je posebno draga podrška Šahovskih saveza Srbije i Beograda u akciji da sve škole na jugu Srbije dobiju dovoljan broj šahovskih garnitura i satova, što će doprineti daljoj afirmaciji i popularizaciji ove drevne igre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!