ĐAČKE KLUPE NA DAR: OŠ "Miroslav Antić" ovogodišnji dobitnik donacije Eparhije niške

J. ĆOSIN

31. 01. 2024. u 06:15

TRADICIONALNO, povodom Svetog Save, Eparhija niška je - preko svoje humanitarne organizacije "Dobri Samarjanin" - donirala klupe i stolice za kabinet u niškoj OŠ "Miroslav Antić", jednoj od najvećih u gradu.

ЂАЧКЕ КЛУПЕ НА ДАР: ОШ Мирослав Антић овогодишњи добитник донације Епархије нишке

Foto: J. Ćosin

- Upravo ovde, u ovim klupama, grade se temelji sve ono što dolazi u budućnosti i stvara zdrav osnov za izgradnju one vaše životne kuće. U školi stičete znanja koja će vam koristiti i od toga nema veće moći. To je najveće bogatstvo - poručio je, tokom svečanog uručenja dara, vladika niški Arsenije.

Tako je nastavljen niz darivanja uoči ili posle jednog od naših najvećih praznika, u slavu prosvetitelja, pa je lane osmoletka u Brzom Brodu dobila mikrofone i ozvučenje...

- Zahvaljujem na donaciji koja je, uveren sam, samo početak sveobuhvatne saradnje crkve i škole. Našim đacima poručujem da bih najviše voleo da baštine tradiciju srpskog naroda koja se, pre svega, ogleda kroz veru i crkvu. Naravno, svako ima pravo da se oseća onako kako hoće i misli da treba, ali ovakvi potezi naše crkve trebalo bi da doprinose i međusobnom poverenju između naroda i crkve, odnosno utemeljenju i međusobnom poverenju svih građana ove zemlje i naroda koji u njoj živi - naglasio je direktor OŠ "Miroslav Antić", Miloš Stanković.

Podsetimo, versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije niške, "Dobri Samarjanin", zapravo je organizacija koja deluje u okviru Srpske pravoslavne crkve, na osnovu Ustava SPC. Osnovna svrha delovanja ove dobrotvorne organizacije je sprovođenje različitih humanitarnih aktivnosti, u cilju pružanja pomoći "potrebitim pojedincima, porodicama i ustanovama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)