VIĐENJE MODNOG DIZAJNA SAMOUKOG FOTOGRAFA: Izložba Pavela Surovog povodom Dana Grada Novog Sada u KS Eđšeg

Lj.P.

01. 02. 2024. u 12:14

NOVI fotografski modni projekat „La mode mustique“ modnog fotografa Pavela Surovog iz Kisača, premijerno će biti predstavljen u dvorcu Eđšeg, danas, 1. februara u 19 časova, povodom Dana Novog Sada, kada je pre 276 godina dobio status slobodnog kraljevskog grada.

ВИЂЕЊЕ МОДНОГ ДИЗАЈНА САМОУКОГ ФОТОГРАФА: Изложба Павела Суровог поводом Дана Града Новог Сада у КС Еђшег

FOTO: Pavel SUROVI

Na otvaranju izložbe govoriće Simonida Stanković, ćerka Milića od Mačve, koja će izneti kritički osvrt na novi fotografski ciklus Surovog, odnosno „La mode mustique“, koja predstavlja trilogiju uspešnih opusa „Korona“ i „Tron“.

FOTO: Pavel SUROVI

Samouki modni fotograf iz Kisača, dobitnik mnogih priznanja, na modnim fotografijama predstavio je svoje viđenje dizajna modnih kreacija Mire Brtke, čije će modne detalje publika moći da vidi i uživo na otvaranju izložbe. Njegovo sredstvo je modna umetnička fotografija, preko koje, uz maštu svakoj fotografiji daje sadržajniju priču, oživljavajući i stvarajući najraznovrsnije karaktere.

FOTO: Pavel SUROVI

Pored toga što je fotografiše, Pavel osmišljava i celokupnu scenografiju na fotosetu, i u ulozi je kreativnog direktora, majstora svetla, modnog stiliste i kroz različite aksesoare i dodatke, spaja nespojivo.

FOTO: Pavel SUROVI

- Mira Brtka etno haljine kreira kao umetnik svetskog ranga – kaže Surovi dodajući da one predstavljaju klasiku, i da umetnica spaja prošlost i budućnost. - U njenim kreacijama do izražaja dolazi žensko telo, ono dominira i oslobođeno je od svih predrasuda društva.

Izložba će biti postavljena do kraja februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)