LAKŠA VOŽNJA S "E-NOVČANIKOM": Novosađani zadovoljni uslugom JGSP

Z. GRUMIĆ

03. 02. 2024. u 13:04

POSLE desetak dana od početka primene novog načina plaćanja prevoza u Novom Sadu, elektronskim putem pomoću "e-kartice", autobusom JGSP provozali su se zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac i direktor JGSP-a Ivan Radojičić. Tom prilikom Crnobarac je izrazio zadovoljstvo što je ova usluga naišla na dobar prijem među Novosađanima i naveo njegove brojne pogodnosti.

ЛАКША ВОЖЊА С Е-НОВЧАНИКОМ: Новосађани задовољни услугом ЈГСП

Z. Grumić

- Ovaj sistem, vrlo jednostavan za korišćenje, putnicima umnogome olakšava plaćanje prevoza i prohodnost u vozilu, a istovremeno vozače značajno rasterećuje od naplate. Tako im je omogućeno da se dodatno usredsrede na vožnju, čime se poboljšava bezbednost u saobraćaju - izjavio je Crnobarac.

"E-novčanik", odnosno "Nsmart" karticu putnik može da kupi na prodajnim mestima JGSP-a na 30 lokacija u gradu, gde se obavlja i uplata željenog iznosa novca na tu karticu, kojim se plaća prevoz.

- To je nepersonalizovana kratica, što znači da glasi na donosioca, tako da je možete deliti sa članovima porodice, prijateljima, kolegama - objasnio je direktor JGSP-a napominjući da se uplate u "e-novčanik" mogu obaviti i putem "Nsmart" portala i aplikacije.

Promotivni period naplate "e-novčanikom" traje do 5. februara, a potom stupa na snagu diferencijacija cene vozne karte. Za korisnike "e-novčanika" cena za gradske linije ostaje 65 dinara, a za prigradske 110 dinara, ako posle tog datuma putnik kupi kartu kod vozača platiće 100 dinara za gradsku, dok je 150 dinara za prigradsku liniju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)