NOVOSADSKI JAVNI PREVOZNIK POČEO NAPLATU I „E-NOVČANIKOM“: Karta kupljena kod vozača biće skuplja posle 5. februara

Z. GRUMIĆ

02. 02. 2024. u 13:04

ZAMENIK gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i direktor novosadskog Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća (JGSP) Ivan Radojičić predstavili su danas putnicima i novinarima novi način plaćanja prevoza u autobusima JGSP-a, elektronskim putem pomoću „e-novčanika“.

НОВОСАДСКИ ЈАВНИ ПРЕВОЗНИК ПОЧЕО НАПЛАТУ И „Е-НОВЧАНИКОМ“: Карта купљена код возача биће скупља после 5. фебруара

Z. Grumić

ZAMENIK gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i direktor novosadskog Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća (JGSP) Ivan Radojičić predstavili su danas putnicima i novinarima novi način plaćanja prevoza u autobusima JGSP-a, elektronskim putem pomoću „e-novčanika“.

Tokom promotivne vožnje na jednoj od linija kroz centar grada, desetak dana od početka primene sistema plaćanja pojedinačne karte posebnom elektronskom karticom, Crnobarac je izrazio zadovoljstvo što je ta usluga javnog gradskog prevoznika naišla na dobar prijem među Novosađanima i naveo njegove brojne pogodnosti.

- Ovaj sistem, vrlo jednostavan za korišćenje, putnicima umnogome olakšava plaćanje prevoza i prohodnost u vozilu a istovremeno vozače značajno rasterećuje od naplate. Tako im je omogućeno da se dodatno usredsrede na vožnju, čime se poboljšava bezbednost u saobraćaju – izjavio je Crnobarac.

„E-novčanik“, odnosno „Nsmart“ karticu putnik može da kupi na prodajnim mestima JGSP-a na 30 lokacija u gradu, gde se obavlja i uplata željenog iznosa novca na tu karticu, kojim se plaća prevoz.

- To je nepersonalizovana kratica, što znači da glasi na donosioca, tako da je možete deliti sa članovima porodice, prijateljima, kolegama – objasnio je direktor JGSP-a napominjući da se uplate u „e-novčanik“ mogu obaviti i putem Nsmart“ portala i aplikacije.

Radojičić je naglasio da vozači javnog gradskog prevoznika tokom jedne smene u vozilu prodaju do 300 karata, što oduzme čak dva sata njihovog dnevnog efektivnog rada, tako da će im sve veća primena novog sistema naplate itekako olakšati posao. On je objasnio da putnik otkucava karticu na odgovarajućem uređaju u vozilu dva puta, prilikom ulaska ali i pre izlaska, kako bi mu elektronski bio naplaćen iznos pređenog puta a ne cena cele linije.

Promotivni period naplate „e-novčanikom“ traje do 5. februara a potom stupa na snagu diferencijacija cene vozne karte.

- Za korisnike „E-novčanika“ cena za gradske linije ostaje 65 dinara a za prigradske 110 dinara a ako posle tog datuma putnik kupi kartu kod vozača platiće 100 dinara za gradsku a 150 dinara za prigradsku liniju. Cilj nam je da stimulišemo kupovinu karte van vozila – objasnio je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)