U SUSRET "PRESTONICI KULTURE": Obimna rekonstrukcija GKC Užice

N. J.

28. 02. 2024. u 09:12

U sklopu brojnih aktivnosti i investicija povodom titule „Užice – Prestonica kulture Srbije 2024“, u toku je obimna rekonstrukcija Gradskog kulturnog centra u gradu na Đetinji.

У СУСРЕТ ПРЕСТОНИЦИ КУЛТУРЕ: Обимна реконструкција ГКЦ Ужице

Grad Užice

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević ističe da će Užice biti jedan od retkih gradova u Srbiji, koji će po obavljenom poslu dobiti i Dečiji kulturni centar.

- U novoizgrađenom prostoru pored prostora namenjenog najmlađima dobićemo i dugoočekivani Muzej keramike. Činjenica je da će se u našem gradu u ovoj godini mnogo raditi i graditi i ne samo na projektima u okviru „Prestonice kulture“ već i svim ostalim poput obilaznice, rekonstrukcije škola i izgradnje vrtića, izgradnje Regionalnog centra za dualno obrazovanje, kanalizacione mreže u Turici i na Beloj Zemlji i putne infrastrukture. Nadamo se uskoro dobrim vestima kada je reč o izgradnji gasne kotlarnice „Međaj“. Sve ovo jesu projekti za koje smo se borili i koje ćemo odgovornim upravljanjem i uz snažnu podršku Vlade i resornih ministarstava i realizovati, na zadovoljstvo svih građana Užica – naglasila je gradonačelnica Užica.

U Gradskom kulturnom centru rekonstruiše se velika sala, izgrađen je lift za osobe sa invaliditetom, a posao će potrajati još dva meseca. Veći deo posla već je obavljen, preostalo je da se završi postavanje plafona i keramike.

Prema rečima Miloša Milivojevića direktora JP “Užice razvoj” veći deo radova je završen a u završnoj fazi su i radovi na izradi plafona i postavljanju keramike.

Verujem da je ova godina prekretnica u radu za Gradski kulturni centar, jer ćemo osnaženi i sa dodatnim kapacitetima moći da građanima pružimo nove i kvalitetnije sadržaje. Na ovo smo čekali godinama i pitanje je da li bi ikada ovo mogli uraditi da nije projekta Prestonica kulture. U pitanju su zaista obimni radovi u celom objektu, počev od prvog sprata pa preko Velike sale, studija, Omladinskog kluba. Mi ćemo sigurno i kao Ustanova i kao građani Užica biti ponosni na ovaj prostor, gde ćemo moći da organizujemo i koncerte i projekcije filmova, izložbe, promocije, svečane akademije, sajmove – rekao je Filip Baralić, direktor Gradskog kultunrog centra Užice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije