OSAMNAESTU GODINU ZAREDOM: Uručene nagrade najboljim sportistima Zrenjanina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

29. 02. 2024. u 20:14

TRADICIONALNO, osamnaestu godinu zaredom, Sportski savez grada Zrenjanina dodelio je godišnje nagrade najuspešnijim sportistima i sportskim radnicima, na svečanosti u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

ОСАМНАЕСТУ ГОДИНУ ЗАРЕДОМ: Уручене награде најбољим спортистима Зрењанина (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Dodelu priznanja uveličali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, pomoćnik ministra za sport u Vladi Srbije Željko Trajković, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras, proslavljeni olimpijci Momir Rnić i Milorad Stanulov i u ime domaćina, gradonačelnik Zrenjanina,  Simo Salapura.

Za postignute sportske rezultate i doprinos razvoju sporta u prethodnoj godini, u 12 kategorija ukupno je nagrađeno 34 sportista, sportskih klubova, stručnjaka, sudija, donatora, propagandista u sportu, uz posebna priznanja i nagrada za životno delo.

Među sportistima u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a, priznanja su dobili član rvačkog kluba Proleter Georgi Tibilov i džudistkinja Milica Nikolić, članica Džudo kluba Proleter.

Najuspešnije seniorske ekipe su šampioni Srbije, Rvački klub Proleter, u muškoj i Omladinski džudo klub Proleter u ženskoj konkurenciji.

U kategoriji U20 u olimpijskim sportovima najuspešniji su rvač Stevan Kojić i atletičarka Dunja Eremić, u kategoriji sportisti u olimpijskim sportovima – sportista U15 nagrađeni su još jedan rvač, Marko Vasić i članica mačevalačkog kluba Omladinac Magdalena Ćika. 

Među ekipama, u kategoriji U20 najuspešniji su takođe Rvački klub Proleter, u muškoj i mačevalački klub Omladinac, u ženskoj konkurenciji.

U kategoriji U15 priznanja su zaslužili muška ekipa Plivačkog kluba Proleter i ženska Rukometnog kluba Lehel.

Najuspešniji seniori u neolimpijskim sportovima dolaze iz karate sporta,  Đorđe Tešanović i Dunja Rajić, dok su u istoj kategoriji sportova, ali uzrasta U20, nagrađeni Vasilije Krajnović i Maša Damjanović. Među sportistima s invaliditetom, u protekloj godini istakli su se stonoteniser Goran Perlić i plivačica Katarina Draganov Čordaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe